top of page

TENNISLESSEN VOOR KINDEREN

Alle pret begint hier.

Wanneer je als kind begint met tennissen leer je het niet alleen sneller, je hebt er ook meer plezier aan. Kinderen kunnen bij ons beginnen vanaf 5 jaar. Lees hieronder verder om alles te weten te komen over de KIDS werking.

WIE TENNIST WANNEER?

KLEUREN WIT - BLAUW - ROOD - ORANJE

De kinderen die onder wit, blauw, oranje of rood vallen worden ingedeeld op onze vaste momenten. Deze vaste momenten worden georganiseerd op dinsdag en donderdag vanaf 17:00 tot 20:00 uur en op zaterdag vanaf 10:00 tot 13:00 uur. 

KLEUREN ORANJE - GROEN - GEEL

De doelgroepen oranje, groen en geel worden "vrij"  ingepland doorheen de week in functie van beschikbaarheid. Voor de gele kinderen worden er ook groepstrainingen georganiseerd. De groepstrainingen gaan door op woensdagnamiddag van 14:00 tot 15:30 en op vrijdagavond van 17:30 tot 19:00. Hier tennissen alle kinderen samen onder begeleiding van de trainers. Bij een normale tennistrainingen heb je gedurende de hele winter je vaste groepje van 3 of 4 met één trainer. Bij de groepstraining speel je met alle kinderen samen onder begeleiding van verschillende trainers. Omdat het belangrijk is om de progressie per kind op te volgen, dienen kinderen die wensen deel te nemen aan de groepstraining minimum 1 uur per week deel te nemen aan een "klassieke" training.

KIDS & KLEUREN

Kinderen worden opgedeeld op leeftijd en niveau. Hieronder staat steeds per kleur uitgelegd voor welke leeftijd,  de gebruikte ballen en de aandachtspunten. Het is belangrijk om te onthouden dat niet elk kind even snel evolueert. Ook kinderen die later inspringen beginnen soms in een lagere kleur dan het traditionele traject aangeeft. In overleg met de trainers worden kinderen soms dan ook bij een andere kleur ingedeeld.

kids_edited_edited.jpg
Kidstennisvideo Wit

Kidstennisvideo Wit

Video afspelen

WIT

Onze beginners worden opgedeeld in de witte kleur. Dit wordt soms ook wel de multimove genoemd. In deze kleur gaan kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. . De algemene motorische vorming wordt gestimuleerd met coördinatie-oefeningen met een eerste aanzet voor de verschillende technieken. Hierbij ligt de focus op de ontwikkeling van 12 bewegingsvaardigheden (oa. werpen en vangen, glijden, springen en landen, zwaaien, dribbelen, wandelen en lopen, slaan).  Deze bewegingsvaardigheden zijn van belang voor de motorische ontwikkeling van kinderen en moeten al op jonge leeftijd geprikkeld worden. Bovendien vormen ze de basis om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren. 
Een kind dat wit gevolgd heeft, zal later sneller en efficiënter leren tennissen.

kids_edited_edited.jpg